PHP-Nuke Services - Addons, Modules, Blocks Vizitati www.westdesign.ro Select Interface Language:EnglishRomanian
  Login or Register HomeForumsDownloadsYour AccountWeb LinksContact   
SectionsShow\Hide
MultiheadlinesShow\Hide
LoginShow\Hide
~ Welcome, alien
Nickname Password
(Register)

~ Membership:

Greetings to the newest member moyogi
~ New Today: 2
~ New Yesterday: 1
~ Overall: 3712

~ People Online:
~ Visitors: 9
~ Members: 0
~ Total: 9
~Aikon is offline
on Yahoo Msg.
Link to meShow\Hide

aikons.net
Search in FeedsShow\Hide
Search in feeds
HistoryShow\Hide
On 8 January

Speed Up   Pause   Speed Down
DictionaryShow\Hide
Enter the word

Romanian users only

Situl personal NICU RANCOV Forum Index

Reply to topic Page 1 of 1
Update
Message Author
Reply with quote
Post Posted: Tuesday 17 October, 2006 07:42

Furnizorului meu de hosting i-a cazut serverul. Back-up-urile erau pe acelasi hdd, asa ca am ramas fara site. Back-up-ul meu era doar pentru site in sine, nu si pentru baza de date, asa ca am transferat site-ul si am pus baza de date initiala a Platinum-ului, fara useri si altele. Problema e ca mai demult, inainte de a pica serverul, am facut update la forum (phpbb-ul inclus in Platinum) si am instalat Coppermine. Acum forumul functioneaza partial, adica au ramas categoriile, se poate posta, dar cand vreau sa vad subiectul nu-mi apare nimic, in afara de meniul din de partea superioara (FAQ, Cautare, etc.) Ce ar trebui sa fac acum? E suficient un update? Daca da, de unde sa-l iau ca sa fie compatibil cu Nuke Platinum?
La fel si in cazul Coppermine. Pentru galerie am un link sub forma de banner. Cand dau click imi apare mesajul "Sorry, that module file was not found." Coppermine e activat ca si modul, dar fiind instalat ulterior crearii bazei de date actuale ceva s-a pierdut. Pentru a functiona trebuie sa fac un update sau sa reinstalez? In care caz pierd galeriile foto si structura lor? E vorba de cateva mii de poze. Multumesc!

View user's profile Send private message
Reply with quote
Post Posted: Tuesday 17 October, 2006 09:07

Asa la prima vedere:
1. Daca ai facut back-up la forum in mod normal ar trebui sa poata fi repus in functiune fara probleme, daca ii vorba despre acelasi forum[Forumul de la Platinum difera usor de forumul din php-nuke obisnuit, sunt cateva campuri diferite in baza de date pentru tabelele corespunzatoare forumului, dar daca ai facut back-up la forumul pt. platinum si acuma vrei sa pui tot platinum atunci ar trebui sa mearga fara probleme].

2. Cat despre coppermine daca nu ai nici un back-up[partea care ii baza de date] nu cred ca va putea fi repus in functiune asa cum a fost el.
Iti dai seama ca daca nu exista nici o referinta pentru locul pozelor pe server [referinte care erau in baza de date] nu va mai putea lucra ca lumea.
Cred ca va trebui sa incepi din nou cu pozele alea.

Vezi de ce ii bine sa faci totusi un back-up si la baza de date din cand in cand?

View user's profile Send private message Visit poster's website
Reply with quote
Post Posted: Tuesday 17 October, 2006 09:36

1. Daca ai facut back-up la forum in mod normal ar trebui sa poata fi repus in functiune fara probleme, daca ii vorba despre acelasi forum[Forumul de la Platinum difera usor de forumul din php-nuke obisnuit, sunt cateva campuri diferite in baza de date pentru tabelele corespunzatoare forumului, dar daca ai facut back-up la forumul pt. platinum si acuma vrei sa pui tot platinum atunci ar trebui sa mearga fara probleme].

Aveam back-up doar la site nu si la baza de date. Site-ul merge acum cu baza de date default a Platinum-ului. Treaba a fost cam asa: La Phpbb inclus in Platinum am facut update acum 6 luni. Am facut back-up la site cu noua versiune a forumului, nu si la baza de date. Acum, dupa ce a picat site-ul, am pus acel back-up + baza de date default a Platinum-ului. Forumul nu mai merge corect pentru ca tabelele corespunzatoare din baza de date sunt mai vechi decat versiunea mea de phpbb actuala. De unde iau un phpbb compatibil cu Platinum-ul, pentru a reinstala sau updata?

Reply with quote
Post Posted: Tuesday 17 October, 2006 09:52

Deci daca ai doar baza da date pentru versiunea ne-updatata atunci va trebui sa pui intai forumul ne-updatat.
Apoi inserezi datele pt forum (din back-up-ul vechi).
Apoi poti sa faci update la zi.

Cam asta ii ordinea de urmat.

Reply with quote
Post Posted: Tuesday 17 October, 2006 10:01

Inca o rugaminte... de unde iau acea versiune (Powered by phpBB 2.0.11 © 2001 phpBB Group, Version 2.1 by Nuke Cops © 2003 http://www.nukecops.com) de phpbb care sa fie compatibila cu Platinum-ul?

Reply with quote
Post Posted: Tuesday 17 October, 2006 13:14

Nu stiu, dar nu inteleg pentru ce iti trebuie tie o "alta versiune" inafara celei care ii inclusa in platinum.
Tu cu aia lucrezi si pe aia o updatezi ulterior.

Reply with quote
Post Posted: Tuesday 17 October, 2006 15:44

Aikon wrote:
Deci daca ai doar baza da date pentru versiunea ne-updatata atunci va trebui sa pui intai forumul ne-updatat.
Apoi inserezi datele pt forum (din back-up-ul vechi).
Apoi poti sa faci update la zi.

Cam asta ii ordinea de urmat.

Cred ca nu m-am facut inteles. Am un site functional (baza de date default Php-Nuke Platinum + structura site-ului cu directorii si fisierele actualizate la zi pana inainte de a mi le pierde providerul).
In cele 18 luni de functionare am mai adaugat Nuke Sentinel, Coppermine si am updatat PhpBB. Tu imi zici sa pun forumul ne-updatat. Te intreb de unde sa-l iau si-mi zici ca nu stii. Am sters de pe ftp Forums si am pus directorul Forums inclus in Inferno, in Platinum-ul original. Aceeasi poveste. Nu s-a schimbat nimic. Probabil ca trebuie sa schimb cumva tabelele corespunzatoare Phpbb-ului din baza mea de date cu cele originale, nu? Sa presupunem ca reusesc sa separ tabelele phpbb din sql-ul Platinumului si sa le adaug la baza mea de date. De unde iau un update compatibil cu Platinum-ul pentru phpbb? Multumesc!

Reply with quote
Post Posted: Tuesday 17 October, 2006 16:31

Ba am inteles dar daca nu ai baza de date la zi degeaba le ai pe restul nu vor merge.

Pai forumul il iei de acolo de unde l-ai luat si prima data, din pachetul original php-nuke platinum[ala initial, nemodificat cu patchuri, Sentinel si din astea]

Trebuie sa pui forumul[ca de el ii vorba in principiu] ala vechi ne-updat care se potriveste cu baza de date[cel putin partea pentru forum] aia veche ne-updata.

Dupa aia faci update la forum pana la zi. Nu stiu de unde iei patchurile pentru platinum dar ar trebui sa stii tu asta pentru ca ai facut deja toate patchurile astea [numai ca s-au pierdut, din cauza hostului tau-----si nu ma refer numai la fisiere ci si la baza de date.

De fiecare cand dadeai upgrade.php sau upgradedb.php sau cum naiba se numea fisierul ala prin care faceai upgrade la tabelele din baza de date, de fiecare data se schimbau un pic unele tabele. toate update-urile trebuiesc facute din nou[ eventual pentru schimbarile de cod din fisiere poti sa te folosesti de fisierele la zi pe care le ai], deci in principiu trebuiesc relansate/rulate succesiv fisierele update.php sau updatedb.php, toate, pentru fiecare patch-nu stiu cat cate patch-uri ai facut, asta bineinteles daca patchul presupunea si update la baza de date]

Quote:
Probabil ca trebuie sa schimb cumva tabelele corespunzatoare Phpbb-ului din baza mea de date cu cele originale, nu?

Pai nu ai zis ca nu ai baza de date la zi ci doar aia veche initiala?
Inseamna ca baza ta de date este cea initiala.

Acuma nu mai stiu: Ai baza de data initiala, initiala? Ai o baza de date putin modificata, dar veche de 18 luni si care nu ii la zi?

Cum ii?

Reply to topic Page 1 of 1
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Page Generation: 0.46 Seconds