PHP-Nuke Services - Addons, Modules, Blocks Vizitati www.westdesign.ro Select Interface Language:EnglishRomanian
  Login or Register HomeForumsDownloadsYour AccountWeb LinksContact   
SectionsShow\Hide
MultiheadlinesShow\Hide
LoginShow\Hide
~ Welcome, alien
Nickname Password
(Register)

~ Membership:

Greetings to the newest member jincesoft
~ New Today: 0
~ New Yesterday: 0
~ Overall: 4306

~ People Online:
~ Visitors: 7
~ Members: 0
~ Total: 7
~Aikon is offline
on Yahoo Msg.
Link to meShow\Hide

aikons.net
Search in FeedsShow\Hide
Search in feeds
HistoryShow\Hide
On 21 May

Speed Up   Pause   Speed Down
DictionaryShow\Hide
Enter the word

Romanian users only

- aikons.net - PHP-Nuke Services Forum Index

Reply to topic Page 1 of 1
Modificarea textului din corpul blocurilor
Message Author
Reply with quote
Post Posted: Wednesday 22 February, 2006 22:14

Buna ziua.
Am o mare dilema si ma tot chinui sa o rezolv... am nevoie de un ajutor
Cum pot modifica continutul, textul unui blac deja existent? de exemplu intrati pe www.roxydojo.ro si vedeti ca acolo exista blocul Login care are un text (in romana este: inca nu aveti un cont? Puteti crea unul. Ca utilizator inregistrat aveti unele avantaje de exemplu va puteti alege tema grafica, configura comentariile si puteti trimite comentarii cu numele Dvs. iar in engleza Don't have an account yet? You can create one. As a registered user you have some advantages like theme manager, comments configuration and post comments with your name.)

Prin urmare as dori sa stiu cum anume pot modifica continutul blocurilor astfel incat sa aiba si o versiune in romana si una in engleza.

Multumesc

View user's profile Send private message
Reply with quote
Post Posted: Thursday 23 February, 2006 16:28

Ok uite cum stau lucrurile.

Daca te uiti in fisierele de limba [fie in directorul /language fie in directorul admin/language/ fie la fiecare modul in parte modules/un_modul_oarecare/language/ sau modules/un_modul_oarecare/admin/language/] vei vedea ca sunt o serie de constante definite adica o gramada de linii de genul:

define("_YOURNAME","Your name");

Ce ii cu albastru ii numele constantei iar ce ii cu rosu ii valoarea constantei.

Acuma in functie de limba implicita care ii selectata pentru situl tau [romana, engleza sau alta limba] phpnuke va incarca valoarea constantei _YOURNAME care corespunde limbii de pe sit.

Bineinteles ca in cod va exista doar numele constantei _YOURNAME valoarea ei fiind definita in fisierele de limba care se incarca in functie de limba de pe sit.

Daca pui limba engleza pe sit atunci constanta _YOURNAME va lua valoarea Your name, iar daca pui limba romana atunci constanta va lua valoarea Numele Dvs.

(Prin "pui" ma refer la faptul ca ai selectat din panoul de administrare limba implicita romana sau engleza respectiv ai dat click pe unul din steguletele din blocul Limba/Languages.)

Deci daca ai un text care vrei sa-ti apara in romana sau in engleza atunci va trebui sa definesti o constanta:

define("_CONSTANTA_TA ","Textul tau"); ---> pentru limba romana
define("_CONSTANTA_TA ","Your text"); ---> pentru limba engleza

Bineinteles liniile astea trebuie sa le pui undeva intr-un fisier de limba, cel mai uzual [dar nu-i obligatoriu], in fisierele language/lang-romanian.php si respectiv language/lang-english.php.

Spre exemplu la tine pe sit daca te uiti in dreapta sus apar acolo niste "probleme" _TOPICS si _ALL_TOPICS.

Atunci te intreb eu:
Ce trebuie facut sa nu mai apara asa ci cum trebuie, adica: Topicuri, Toate topicurile?

Daca rezolvi problema asta vei stii ce/cum ai de facut mai departe pentru a schimba continutul blocurilor sa apara si in romaneste si in alta limba[engleza].

Sper ca te-ai lamurit un pic.

View user's profile Send private message Visit poster's website
Reply with quote
Post Posted: Thursday 23 February, 2006 18:06

M-am prins de faza ca sa zic asa Smile. In ca nu am rezolvat problemutza pe care mi-ati dat-o (o voi face) dar am reusit sa schimb ceva in continutul modulul feedback (atat pentru versiunea in engleza cat si pentru cea in romana)

Totusi...problemele apar permanent asa ca ...pastram legatura Razz
Multumesc

Reply with quote
Post Posted: Thursday 23 February, 2006 19:19

Imi dau seama ca nu este asa de simplu sa faci versiuni in engleza si romana folosind php nuke...

Si am observat ca si pe site-ul dvs. sunt anumite nocorespondente...de exemplu fie ca sunt pe versiunea romana fie pe cea engleza, in modulul stiri/news apare totul in romana Razz

Va rog sa nu imi luati in nume de rau acesta mica observatie, dar acum imi dau seama cam ce inseamna sa faci prin php nuke 2 versiuni, ca apoi restul vin de la sine Razz doar schimbi in define("_NUMEVARIABILA", "Continut") nu?

Am sa revin putin la www.roxydojo.ro... daca intrati la Topics indiferent ca este romana sau engleza totul imi apare in romana...Stiu ca este putin complicat dar as dori sa imi spuneti in mare ce ar trebui sa fac pentru a face ca totul sa mearga ...shnur Razz (banuisc ca trebuie modificat in modules\Topics\language\lang-engl.php respectiv lang-rom.php dar sin in index.php nu? acolo unde voi afisa variabilele definite nu? <- va rog sa imi spuneti daca gresesc...)

Multumesc.

Reply with quote
Post Posted: Thursday 23 February, 2006 20:38

Nu, nu, nu-i chiar asa cum crezi.

PHP-Nuke nu a fost gandit sa faca ceea ce zici tu. Asta ar insemna ca fiecare utilizator care intra la tine pe sit si vrea sa faca un comentariu, sa trimita un post in forum, sa trimita o stire, etc....sa faca aceste lucruri de doua ori: odata in limba romanâ si înca odata în limba engleza ceea ce nu ii prea normal.

Sunt doua chestii distincte aici:
1. Interfata - care poate fi facuta in orice ce limba vrei
2. Continutul propriu-zis [stirea, comentariul, postul din forum] care evident sunt numai intr-o limba.

Deci tot ce introduci tu, de exemplu ce ai pui in "Topics" la tine pe sit va apare exact cum ai pus adica in limba romana. La fel ce am pus eu la mine pe sit la "Stiri" am pus in romaneste si indiferent ce limba[pe sit, romana sau engleza] voi selecta, tot in romaneste va fi.

Eu am pe sit vizitatori multi [de fapt majoritatea] straini si de aceea am lasat posibilitatea sa aleaga limba romana sau engleza pentru interfata si nu pentru continut[care este in romana la modulul Stiri de exemplu].

Tu vrei sa faci un sit pentru români, prin urmare ar trebui sa lasi numai limba romanâ. Tot ce ai pe sit va fi in limba română. Prin urmare trebuie sa te apuci sa "vanezi" cuvintele care mai apari in limba engleza in cod[ca si in exemplul dat de mine de mai jos, de la tine de pe sit] si sa le treci in niste constante.

De exemplu la tine la Topics daca intru ai acolo si cuvinte in limba engleza[chiar daca ai selectat limba romana] de exemplu "Most recent article"...si atunci ne intoarcem iarasi la problema care ti-am dat-o inainte.........

Last edited by Aikon on Friday 24 February, 2006 12:41; edited 1 time in total
View user's profile Send private message Visit poster's website
Reply with quote
Post Posted: Thursday 23 February, 2006 23:46

Multumesc! Mda am inteles...si imi puteam da si eu seama de acesta daca eram putin mai atent...damn it! Razz (ce bine e cand ai pe cineva care sa iti explice...Smile )

Acum insa mi se pare putin ciudat sa ai 2 versiuni pe site (si asta numai pentru interfata !?)

Cat de curand am sa revin Razz

Reply to topic Page 1 of 1
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Page Generation: 0.59 Seconds